Râșniță manuală pentru piper ZANZIBAR + 3 soiuri piper

Cod: 32814
Marcă: PEUGEOT
347 Lei 292 Lei fără TVA
La comandă

Informaţii detaliate

Descriere detaliată a produsului

Râșnița pentru piper cu rezervă detașabilă ZANZIBAR include: 

 • 1x râșniță mecanică cu posibilitate de selecție a treptei de râșnire
 • 1x tăviță de depozitare
 • 3x rezervă cu piper

Râșnița ZANZIBAR reprezintă un concept unic elaborat de expertul Gérard Vives, specialist recunoscut la nivel mondial. Misiunea sa este organizarea de expediții al căror scop constă în găsirea de noi soiuri de piper și prezentarea lor atât bucătarilor șefi, cât și celor amatori. Rezervele de piper sunt ușor de montat în râșniță, putând a fi alese și folosite direct la masă.  

 • Concept original pentru iubitorii piperului
 • Râșniță manuală cu 3 rezerve care se pot ușor folosi
 • Mecanism special conceput pentru râșnirea piperului
 • Posibilitate de selecție a treptei de râșnire
 • Acrilat + plastic ABS și oțel inoxidabil șlefuit
 • Produsă în Franța
 • Pachetul conține piper Kampot, Sikara și Voatsiperifery
 • Livrat în cutie de cadou
 • Garanție prelungită la 5 ani pentru carcasă
 • Garanție pe viață pentru mecanismul de râșnire
 • Sunt disponibile de asemenea și alte soiuri de piper sălbatic din gama celor descoperite de Gérard Vives

 Piper negru Kampot din Cambodgia
 
Piperul din provincia cambodgiană Kampot și-a dobândit faima încă dinainte ca țara să fie condusă de Khmerii Roșii, când aproape integral orice tip de comerț a fost oprit. În anul 2004 un temerar francez s-a decis să reunească fermierii cu câteva plantații de piper în cadrul proiectului Farmlink având ca scop revigorarea producției locale. Pornind de la recomandările lui Gérard Vives s-a hotărât să se concentreze pe funcționarea de înaltă calitate cu mai multe procese de sortare: pe plante, după recoltare, înainte de uscare și după uscare. Urmând sfaturile specialiștilor a modificat câteva procedee de lucru ale cultivatorilor, iar rezultatul a fost obținerea unor recolte de o calitate excepțională. Fermierii nu folosesc în această zonă nici o formă de pesticide sau îngrășăminte chimice. Întreg procesul e complet natural. În calitate de îngrășământ se folosește un amestec de reziduuri din câmpurile de orez și plante. Cu regularitate terenul este reîmprospătat, iar udarea se face manual. 

Sugestii de utilizare

Este potrivit pentru carnea roșie, pentru felurile de mâncare gătite încet, a celor reci, pentru carnea de pește gras (macrou, sardele, fileuri de anșoa, ton, țipar, etc.). Acest soi de piper este de asemenea excelent pentru condimentarea sosurilor închise la culoare, a celor de roșii, pentru marinate sau pizza. Se recomandă și pentru aromatizarea legumelor (varză roșie, linte, năut), a brânzeturilor albe delicate și a câtorva soiuri de fructe (căpșuni, smochine, cireșe și pepene). Se poate de asemenea folosi pentru rețetele de desert pe bază de ciocolată.  

Despre gust

Piper cu iz dulce,impetuos, ușor floral.  În gură amintește de gustul marshmallow, apoi încetul cu încetul câștigă în intensitate.

 Piperul alb Sikara din Madagascar


Începuturi și istorie

Madagascarul este cunoscut în special pentru producția de piper verde. Când este vorba de cel alb, piperul trebuie lăsat să se coacă pentru a obține boabe mari. Gérard Vives a introdus un sistem de colectare a celor mai fine boabe din cele mai diferite locuri, care sunt apoi scufundate în apă dulce, măcinate, uscate la soare și, în final, atent sortate. Această procedură produce un piper alb rar, de o calitate excepțională.


Sugestii de utilizare

Este ideal pentru stridii, scoici, carne albă, de pasăre sau pește, carne de porc sau vițel, precum și pentru sosurile albe. Aromatizează excelent pastele, orezul, legumele înăbușite sau la grătar, dovleacul, sparanghelul, ciupercile, fasolea, roșiile și salatele. Se recomandă folosirea lui și în rețetele de desert care conțin portocale sau pere.


Despre gust

Piperul alb Sikara are o aromă proaspătă, de legume și flori, cu un iz mentolat puternic și dominant, dar și cu urme de aniz, citrice și eucalipt.

 

Piper negru sălbatic Voatsiperifery din Madagascar

Începuturi și istorie

Acest soi de piper crește sălbatic și are boaba mică cu pețiol. Se poate întâlni în regiunile calde și umede la poalele munților din sud-estul Madagascarului. Aici plantele cățărătoare folosesc ca suport de creștere copacii din pădurile tropicale. Uneori aceștia pot atinge și 20 metri făcând recoltarea boabelor de piper deosebit de dificilă.  Prelucrarea ulterioară a piperului sălbatic nu este nici ea un proces simplu deoarece boaba de piper conține foarte multă apă și este fragilă. Pentru producerea unui kilogram de piper uscat sunt necesare aproximativ zece kilograme de piper proaspăt. De aceea acest soi de piper este deosebit de valoros.


Sugestii de utilizare

Este ideal în salatele de sezon, cu carnea de porc și miel, dar și cu cea albă de pește. Excelent în combinație cu foie gras. Legumele cele mai potrivite pentru acest piper sunt roșiile. Este un accesoriu ideal și în compania brânzeturilor moi albe, în special cele de capră și oaie. Se potrivește foarte bine și cu diverse pateuri, terine, compot, castraveți sau legume murate. Combinația cea mai originală este cu în rețetele de desert care conțin fructe (pepene, căpșuni, cireșe, măr, pară) și în special ciocolată.


Despre gust
Are aroma clasică a piperului, dar cu un iz neobișnuit rășinos de lemn. Conține urme de citrice, flori și fructe. Gustul său puternic durează mult timp. Debutul gustului iute nu este brusc, însă este înțepător și de lungă durată. Acest soi de piper sălbatic nu este atât de puternic precum piperul alb sau negru. În ciuda profilului său aromatic debordant, boabele sale sunt ușor de utilizat. 

Parametri suplimentari

Categorie: Râșnițe pentru piper
Garanţie: 2 ani

Fiţi prima persoană care va posta un articol la acest produs!

Adăugare comentariu
Nu completaţi acest câmp: