Lukáš Houdek a HG atelier s.r.o.

Lukáš Houdek, un nou producător de sticlă originar din Nový Bor, proiectează prin produsele sale perspectivele umoristice tipice cehe și alte amprente contextuale.

Conceptul lui Lukáš constă în căutarea de noi aplicații pentru elementele din sticlă tradiționale. Printre cele mai cunoscute lucrări ale sale se numără Vuittonky, prin care a combinat renumitul design al acestei mărci mondiale cu paharul clasic de bere. Paharele „Cola”, alcătuite dintr-un picior de sticlă tăiată și fundul sticlei clasice de Coca Cola, sau candelabrul eclectic Karel, care a fost inspirat din opera pictorului Karel Malich, au avut de asemenea un mare succes.

Avantajul lui Lukáše Houdka este faptul că are capacitatea de a produce singur majoritatea produselor sale. Acest lucru se datorează și marilor realizări ale fratelui său Filip Houdek (HG Atelier Design), care l-a determinat pe Lukáš să lucreze cu sticla. Datorită contactului zilnic cu materialul, Lukáš Houdek este unul dintre artiștii care își cunoaște bine produsele, începând de la proiectare, materiale și până la prelucrarea propriu-zisă, putând astfel crea produse neobișnuite, originale, dar funcționale. Lukáš Houdek provine din orașul specializat în sticlă, Nový Bor, astfel a ajuns să fie în contact cu acest material din timpul școlii elementare. Și-a făcut studiile în Atelierul de sticlă al lui Rony Plesl la Academia de Arte, Arhitectură și Design din Praga, unde a început să lucreze în domeniul artei și designului contemporan.

Sunt zeci de expoziții la care Lukáš a participat. Produsele sale pot fi văzute la Muzeul de sticlă modernă ZIBA din Praga, la Hotel Sansscousi din Karlovy Vary sau la Salone Internazionale del Mobile din Milano. Produsele iconice ale lui Lukáš Houdek vor fi pe placul tuturor celor care au un simț delicat al umorului și care respectă arta sticlei. Designerul își are sediul în Nový Bor, în studioul HG Atelier Design.

Printre designerii HG Atelier Design face parte nu numai Lukáš, ci și fratele său Filip și Yu-Lin Huang (Yu-Lin Huang este acum o studentă internațională a Programului de Masterat în Arte Vizuale la UMPRUM din Praga). Materialele ei de specialitate sunt ceramica și porțelanul, ale căror design le-a studiat la universitatea din Taipei, Taiwan. Lucrările sale reflectă nu numai diversitatea materialelor, ci și a experiențelor culturale.

Toate produsele mărcii Lukáš Houdek și HG Atelier Design le găsiți AICI.

houdekhoudek 2