Noile noastre iubiri (de vară): Ethnicraft și MacKenzie-Childs!

Avem mereu noutăți pentru dumneavoastră pe e-shop, dar de aceste branduri ne-am îndrăgostit la prima vedere. Atât brandul belgian Ethnicraft, cât și cel american MacKenzie-Childs se bazează pe lucru manual, design pe care nu îl veți confunda cu nimic altceva și calitate care va rezista și până vor crește copiii noștri. Doriți să cunoașteți mai bine noile LOVE BRANDS?

 

ethnicraftEthnicraft: O sărbătoare a sustenabilității și a neconformității care a început ca un magazin electronic de design obișnuit

La început, brandul belgian Ethnicraft nu avea deloc ambiția de a-și produce propriul design sau de a colabora cu designeri renumiți din întreaga lume. În urmă cu douăzeci și cinci de ani, doar doi prieteni, Benoit Loos și Philippe Delaisse, s-au îndrăgostit de abilitățile meșterilor locali în timp ce călătoreau în Indonezia și au decis să cumpere de la ei în vrac și să aducă mărfuri unice, în container și transportate cu vaporul la Anvers.

Doar că în curând, un singur container nu a fost suficient, iar cererea a crescut pentru articole pur de autor, originale, pe care nimeni altcineva nu le avea. Și atunci e-shop-ul a devenit un atelier cu propria echipă de designeri, continuând să lucreze cu sculptorii și tâmplarii originali indonezieni. Benoit Loos și Philippe Delaisse au continuat să creadă în munca lor cinstită, bazată pe secole de experiență a strămoșilor lor. Și această colaborare dă roade pentru brand și astăzi. (Între timp au mai fost deschise și ateliere în Serbia!)

Oameniă grozavi și materialele perfecte stau la bază
Ethnicraft pariază în continuare pe simplitate, se bazează pe măiestrie, pe tradiții, dar susține și noi puncte de vedere ale designerilor sau colaborări dintre aceștia. Printre designeri se numără 
Alain van Havre, un mare iubitor de design dinamic, lucruri inspirate din mișcare sau muzică. Apoi Jacques Deneef, un pictor, artist și designer care crede că și lucrurile vechi pot fi folosite în scopuri noi. Nathan Yong tolerează minimalismul și ușurința vizuală. Frumoasa Dawn Sweitzer mizează pe libertate și pe forme neîngrădite, iar Carlo Massoud este în fiecare centimetru un cosmopolit și o persoană care subliniază constant importanța problemelor de mediu. Puteți simți deja puterea pe care o are Ethnicraft!

Colecțiile noastre revin la esența a ceea ce credem că este un design bun: piese pline de caracter, realizate din materiale de calitate care îmbătrânesc frumos,“ spun fondatorii brandului Ethnicraft. De aceea, cel mai tipic material al lor este lemnul - apropo, doar lemn care provine din păduri gestionate responsabil. Mahon, stejar, lemn de tec. Lemnul este solid, durabil, dar și uluitor de frumos, maleabil și poate fi transformat în produse minunate a căror misiune este una singură: să te facă să te simți cu adevărat ca acasă în propria ta casă. Excepțional, minunat și confortabil.

Ce ne-a furat inima cel mai tare de la Ethnicraft? Cu siguranță Canapeaua pentru exterior Teak Jack cu mirosul ei cubism, de asemenea și Black Striped Bowl realizat din lemn de mahon. Ce vă va cuceri pe dumneavoastră? Alegeți de AICI, sunt o mulțime. Boluri, castroane, canapele, paturi extraordinare… Va fi greu să puneți o singură bucată în coș! 

 

mackMacKenzie-Childs: O explozie de modele de design pitoresc pentru casa dumneavoastră

Nici măcar fabrica MacKenzie-Childs nu a fost creată de fapt cu planul de a uimi lumea decorului și de a stârni mirare pe aproape fiecare continent, dar în cele din urmă, face exact asta cu propriul stil de aproape 40 de ani!!!

Fabrica poate fi găsită încă de la început în orașul Aurora, New York, doar că s-au mutat câțiva metri în lateral din încăperile originale de la subsol ale unei străvechi școli de fete, unde în 1983 compania Victoria și Richard MacKenzie-Childs a început să creeze o lume minunată și unică din ceramică, smalț, sticlă, dar și mobilier. Se află la o fermă fantastică, care astăzi se referă la confortul casei și este deschisă gratuit publicului și gata să vă satisfacă dorința de a face cumpărături la magazinul local de designer. Este o adevărată fermă americană, cu un drum întortocheat, un gard, plăcinte de casă, o grădină frumoasă, vite, rațe, ... piperată cu o priveliște fermecătoare a Lacului Cayuga. Veți întâlni pitoresc la fiecare pas. Și exact asta emană și articolele handmade ale lui MacKenzie-Childs.

Poezie în fiecare piesă de mobilier
„De la farfurii la ghivece de flori, de la ceainice la boluri, modelele MacKenzie-Childs sunt pline de individualitate. Fiecare piesă creată de meșterii noștri aduce surpriză și bucurie neașteptată. Strat după strat, arta aplicată manual pe fiecare centimetru de suprafață este marca noastră distinctă. Și asta face ca fiecare creație MacKenzie-Childs să fie originală. Fiecare piesă realizată manual are propria semnătură unică și nu există două piese identice; aceasta este frumusețea ceramicii și a mobilierului nostru făcut manual,“ spun fondatorii brandului pe site-ul lor.

Și adevărul este că doar navigând pe site-ul lor te face să vrei cu adevărat să te urci într-un avion și să vezi acest brand cu ochii tăi. Să admiri motivele florale, „tabla de șah“ în carouri și mai multe nuanțe, să ridici majolica cu aspect fragil (așa cum se spunea mai demult vaselor emailate) și să îl urmărești pe artistul MacKenzie-Childs creând, pensulă cu pensulă, noul tău ceainic emailat. Sau… recipientul pentru biscuiți? Sau… bolul emailat, unde poți păstra fructe uscate pentru o gustare sau să lași drojdia la crescut pentru a frământa pâine de casă. Depinde numai de tine.

Puteți găsi oferta noastră MacKenzie-Childs AICI. Și dacă nu găsiți ceea ce căutați, nu ezitați să ne scrieți. Vom fi bucuroși să comandăm produsul pentru dvs.